Biografie

VASILE RADUCU s-a nascut in anul 1969 in com. Bogati, jud. Arges. Inca de la varsta frageda indrageste muzica populara, talentul datorandu-se si tatalui sau care canta la fluier.

La 9 ani incepe studiul naiului la Liceul de arta ” GEORGE ENESCU” din Bucuresti la clasa profesorului Cornel Pana, unde aprofundeaza tainele acestui minunat instrument, si mai tarziu,pedagogia muzicala in cadrul Universitatii “SPIRU HARET”. Deja la varsta de 11 ani este membru al orchestrei “Romanasul” condus de prof. Stelian Coman, mai tarziu colaboreaza cu orchestra dirijata de prof. Lucian Goiana cu care efectueaza turnee in strainatate ( Germania, Belgia).
Liceean fiind colaboreaza cu orchestra ” Rapsodia Romana” sub bagheta regretatului Ionel Budisteanu, cu orchestra studentilor dirijata de Petre Rotaru  la Casa de Cultura a studentilor ” Grigore Preoteasa” din Bucuresti.

Cu rabdare si pasiune a urcat drumul anevoios al artei autentice si din anul 1988 devine solist Instrumentist al prestigiosului Ansamblu artistic ” CIOCARLIA” din Bucuresti unde s-a afirmat ca un bun profesionist.Intre anii 1992-1994 a predat naiul ca profesor la liceul de muzica “DINU LIPATTI“.  Colaborand cu mai multe orchestre de profil din tara efectueaza turnee artistice in tara si peste hotare, precum : S.U.A, Germania, Marea Britanie, Franta, Italia, Elvetia, Kuwait, Bahrain, Olanda, Belgia, Rep. Moldova, Cipru, Grecia, Austria.

Efectueaza programe artistice in mari hoteluri, la ambasade din tara si strainatate avand in repertoriu folclor romanesc, muzica clasica, muzica de cafe concert, etc.

In  2017 devine profesor expert  catedra de Nai la “Scoala Populara de Arte si Meserii” Pitesti (https://www.facebook.com/scoalapopularadeartepitesti/) ,integrandu-se cu succes in colectivul condus de Manager Elena Iagar.

Din anul 2019 devine membru al formatiei “TRAFFIC STRINGS” (https://www.youtube.com/watch?v=p4HdLiXqGQ0) condusa de Lucian Moraru, cu care sustine numeroase concerte.

In prezent este membru al Muzicii Reprezentative a Jandarmeriei Romane,sustine concerte alaturi de Liselotte Rokyta (http://www.liselotterokyta.com/),si de Martin Mans (http://www.martinmans.nl/), si “Dengel- Concerts” ( http://www.dengel-concerts.de/),participa la diferite evenimente alaturi de ” Select Music Band“,  manageriata de Sorin Radulescu (http://select-events.ro/).